Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Хляб и баница
Хляб и баница
1. Плодов хляб
600 г пшеница, олющен овес, малко царевица или ориз се смилат на грубо брашно или някакъв вид квакер. Вземат се 360 г фурми или смокини, нарязват се и се прибавят към част от брашното. След това се сипва останалото брашно и сместа се прекарва два пъти през мелничка за ядки, като при второто смилане се внимава масата да не полепва. Накрая всичко се поставя във форма за хляб или се пресова в малки форми за банички.

2. Плодова баница
600 г пшеница, ръж, олющен ечемик, царевица, смлени на грубо брашно или някакъв вид квакер, и 500 г фурми, смокини или други сушени плодове се обработват, както бе описано в рецептата за приготвяне на плодов хляб. Масата се пресува в пръстена форма за торта, застлана с хартия, и се оставя да се втвърди. Ако трябва да се вижда плод в резенчетата, след смилането в тестото се прибавят 120 г тъмни стафиди или нарязани сушени сливи и едва тогава масата се сипва в пръстената форма.

3. Баница от плодове и ядки
600 г сладка царевица или пшеница, олющен овес, ориз, смлени на грубо брашно или някакъв вид квакер и 360 г фурми или смокини, нарязани в една част на брашното. Постъпва се, както при плодовия хляб и се смесва след смилането със 120 г сливи или тъмни стафиди нарязани и 120 г бадеми или други ядки счукани. Пресова се тестото в тортен пръстен или в по-малки форми, които предварително са обложени с хартия и се оставя да се втвърди. Всички тези баници и хлябове се нарязват с едно зигзагоподобно движение.

4. Баница от ядки и стафиди
Към 240 г пшеница, смляна на грубо брашно, се прибавят 240 г цели бадеми или пинии и 240 г стафиди без семки. Сместа се смила два пъти. Ако първия път стафидите са във вид на топки, те се раздробяват, докато цялата тестена маса стане еднородна. След това се пресова във форма, както бе описано по-горе.

5. Медени питки
Разбъркват се и се омесват 180 г пшеница, ръж или царевица, 210 г ориз или олющен овес, смлени под формата на грубо брашно или житни люспи и 90 г мед. Тестото се пресова в съответната форма и се оставя да се втвърди. То може да се оформя, точи или реже, като му се придават различни форми.

6. Питки от ядки
60 г лимонов сок и 120 г смлени пинии или бадеми се разбиват на каша и се оставят да престоят за малко. След това към тях се прибавят 120 г ориз или олющен овес, смлян на грубо брашно, и се омесва тесто. То се пресова във форма за баничка или от него се правят питки.

7. Питки от мед и орехи
30 г лимонов сок и 60 г смлени орехи или бадеми се разбиват на каймак и се оставят се половин час, след което се при¬бавят 60 г мед и 120 г ориз или 150 г олющен овес, смлени на грубо брашно. Всичко се смесва добре и се меси на тесто във форми за банички или се правят питки.

8. Баница от мед и ядки
Продуктите, дадени в рецептата за питките с мед и орехи, се вземат в четворно количество и се обработват по същия начин. Тестото се пресова в тортена форма с диаметър 15 см или количеството се удвоява и се използва 20-сантиметров тортен пръстен. Оставя се да стане твърдо.

9. Меден квакер
Към 60 г мед се прибавят 150 г пшеница или олющен овес, или 180 г ориз, смлени на грубо брашно. Сместа се прекарва два пъти през мелачка, като се прибавят 100 г плодове или зеленчуци с ядки.
Ако предпочитате анасонови или други семена, можете да ги прибавите преди меленето в съотношение 10 г семена на половин кг пшеница. Кимионовите семена си подхождат най-добре с ръжта.

10. Питки от квакер
Медените и сушените плодови квакери могат да се пресоват в съответни малки форми, докато са още пресни и да се поднасят като питки. В такава форма те са по-трайни. Квакерите — плодови, зеленчукови и цветни, трябва да се излагат за кратко на слънце, за да се премахне част от влажността им и да се осигури едно добро ослюнчване.

11. Квакер от зърна
При все че силните ястия от зърнени храни са напълно достатъчни, за да можете да ги приготвяте в разнообразни варианти, използвайте следните упътвания за зърнени квакери.

 
12. Плодови и зеленчукови квакери
Вземат се 135 г сладка царевица или 90 г пшеница или олющен овес или 15 г ръж, смлени на грубо брашно. Посоченото количество от избраното брашно се смесва с 30 г нарязани ябълки или домати, цели къпини, наситнена зеленина — цветове от глухарче, магданоз или целина (листа, дръжки, корени) и настъргани моркови. Всичко се смесва добре и се премила два пъти с мелачка за ядки. Квакерът се разстила в широка чиния или върху кърпа и се оставя да поизсъхне на слънцето, след което е готов за сервиране. По желание може да се поръси със смлени ядки. Този квакер съдържа подсилващи и прочистващи кръвта елементи в техния непроменен и полезен за здравето вид.

13. Квакери от сушени плодове
Приготвя се 240 г грубо брашно по избор и се разделя на две части. Към едната половина се прибавят 120 г сушени плодове — смокини, фурми, стафиди, сливи или круши, смесва се с остатъка от брашното и се премила два пъти. Квакерът се поднася самостоятелно или с ядки. За промяна на вкуса преди смилането към зърното може да се прибавят 3,5 г семена от феншел (една лъжица) или други подправки, според вкуса на консумиращия.

14. Прости пшенични квакери
Пшеничени или ръжени зърна се накисват за един час и се промиват много пъти, за да се отстранят всички нечистотии. След това се поливат с марна вода и се оставят една нощ или докато омекнат. През лятото водата трябва да се сменя по-често, за да не вкиснат. Зърната трябва да се използват пре¬ди да покълнат, защото малките бели зародишни листенца са неприятно сладки. След отцеждането меките зърна се разстилат в кърпа и се бъркат леко, докато всичката влага се попие. Така те са готови за смилане.
Домашно приготвените зърнени квакери от здравна гледна точка са още по-полезна храна, ако са сушени на слънчева светлина. Децата се радват на тези прости зърнени квакери, но при ядене е добре да се комбинират със сушени плодове като СЯБ.
Накиснатите зърна могат да се мелят и мокри. В този случай те се оставят бързо да изсъхнат на слънцето. Ако квакерът излиза мек от мелачката във вид на лента или става на топки, тогава зърното е много мокро и би трябвало предварително да се подсуши малко.

15. Банички (бюреци)
Дадените по-долу упътвания служат за приготвянето на плодови и зеленчукови банички. Те са определени да заемат мястото на меките торти, плодови баници и банички, но за разлика от последните запазват естествената хранителна стойност на употребените продукти и при доброто им съчетаване и смесване дават превъзходен вкус. Ето защо тези банички са много полезни и дават на консуматорите покрай насладата — и пълна хранителност. Едната половинка на такава баничка съдържа всичко, което е нужно за едно ядене.

16. Банички на кори
Една банична кора за една 20 или 25-сантиметрова баничка трябва да тежи около 240 до 270 г. Ако е приготвена съгласно следните упътвания, тя не ще стане нито лепкава, нито много мека; не ще причини стомашни затруднения, както повечето от сладкарските изделия, части от които преминават несмлени или наполовина смлени в кръвта.

17. Медена кора
240 г зърна, смлени на грубо брашно като СЯБ, се смесват и разбъркват с 60 г мед, след което се смилат два пъти. Готовото тесто се разстила върху леко намаслено блюдо за банички и се пресова равномерно с лъжичка.

18. Сушена ядкова кора
20 г тесто, приготвено, както е посочено в предната глава под „сушени плодови квакери” или в следващата под „зърнени конфети” се разстила върху леко намазано блюдо. Тази кора е годна само за пълнежи от овощни плодове.

19. Кора от стафиди и ядки
Тестото се приготвя, както е посочено под „баница от стафиди и ядки”. Една такава банична кора е по-лесна за правене, отколкото всички други и нужните продукти могат да се набавят винаги.

20. Пълнежи за банички
Количеството на продуктите за следните пълнежи за банички се пресмята така, че приготвената смес да изпълва една обикновена 20 или 23-сантиметрова форма за банички. Ако трябва да се направи повече от една баничка, тежестта на отделните продукти се умножава по числото на баничките, които ще се приготвят. Тези упътвания много пъти са били пробвани за вкус, правилност и точност, така че ако се придържа към тях, човек ще получава винаги добри резултати.

21. Баничка с ябълков крем
240 г кора се приготвя от 160 г олющен овес, смлян на грубо брашно, и 80 г стафиди. Продуктите се смесват и се премилат два пъти. Тестото се разстила върху леко намазана тава за банички. За пълнежа са необходими 210 г настъргани ябълки и 110 г смлени пинии, които се смесват и бъркат до получаването на каша. Прибавят се още 180 г смлени ябълки, сместа се разбърква и се разстила върху кората. Украсява се с няколко резенчета ябълки, поръсва се с кокосов щройсел и се реже на четири или осем части.

22. Баничка с ябълкова каша
Приготвя се 250 г кора. За 500 г пълнеж са необходими 180 г пинии или други ядки по избор, ситно смлени, и 320 г настъргани ябълки. Не се препоръчва използването на кисели ябълки. Продуктите се смесват, разбиват се на каша и се разстилат върху кората. Украсява се и се разрязва на парчета.

23. Баничка с ягоди и боровинки
130 г смлени пинии или други ядки се смесват и се разбъркват с 220 г ягоди, пресовани с вилица. Към тази каша се при¬бавят 150 г цели боровинки. Кората се запълва, върху горната повърхност се поръсват няколко плода и се притискат така, че да залепнат.

24. Банички със сливи
Приготвя се 250 г кора. За 500 г пълнеж се смесват и разбъркват добре 160 г смлени пинии или други ядки и 340 г пресни сливи, с извадени с остър нож костилки. Повечето плодове се оставят несмачкани.

25. Банички с ягоди на каша
За тази баничка са необходими 250 г кора и 500 г пълнеж. Смесват се и се разбъркват 150 г смлени ядки и 250 г ягоди, размачкани с вилица. Кората се покрива и се украсява със 70 г хубави цели ягоди. Тестото поема половината от ягодовия сок.

26. Баничка с домати
Приготвят се 200 г ситно смлени фъстъци или пинии и 300 г домати, обелени и нарязани с остър нож, без да изтича сокът им. Продуктите се смесват и се бъркат леко до получаването на крем, но така, че доматените парчета да не се смачкват. Кората се запълва с получената смес.

 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Хляб и баница
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.88.16.192           Четвъртък          28.03.2024, 22:01