Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Масло и сирене от ядки
Масло и сирене от ядки
Дадените указания в следното упътване са за приготвянето на масло и сирене от ядки. Тези специалитети могат да се използват за мазане върху плодови, зеленчукови или върху СЯБ — хлебови резенки или питки.

1. Хряново масло
60 г смлени фъстъци и 60 г настърган хрян се смесват и раз-биват. Маслото се оставя да престои 5 минути или по-дълго, след което се разбива с 60 г рабарберов сос или 30 г кисели ябълки.

2. Плодово масло
Смесват се и се разбъркват 60 г лимонов сок, кисели ябълки (настъргани или като сок) или други стипчиви плодове, например дюли, с 60 г смлени пинии или фъстъци. Могат да се нарежат и прибавят 30 г стафиди, смокини или фурми.

3. Масло от корени на целина
Подправката се приготвя както хряновото масло с настъргани корени от целина или магданоз.

4. Масло от лимон и ядки
Смесват се и се разбъркват заедно 60 г лимонов сок, 70 г смлени фъстъци или пинии, 1 чаена лъжичка смлени синапови семена и 1 чаена лъжичка смлени кимионови семена. Оставя се да престои половин час и се разбива с 60 г маслинено масло.

5. Масло от лук
За маслото се настъргват 50 г лук, прибавят се 60 г рабарберов сок, сок от зелени домати или кисели ябълки и 60 г смлени фъстъци. Киселите течности могат да се изоставят. Ако са много остри, е добре да се смекчат с 30 г масло.

6. Масло от зелена сладка царевица
Приготвя се 120 г сладка царевица. Използва се гърба на ножа, за да се изкарат житните зародиши, след което зърната се настъргват. Към това масло се прибавят 60 г много ситно смлени пинии и всичко се разбива добре.

7. Просто лимонено сирене
Смесват се и се разбъркват 60 г лимонов сок, 120 г смлени фъстъци и 60 г пинии. Това сирене е много сладко. 180 г фъстъци, без пиниите, дават малко, но твърдо тъмно сирене, докато с пинии сиренето става меко. Двете сирена могат да се смесят, при което дават добър продукт.

8. Просто сирене от хрян
60 г фъстъци се смесват и разбъркват с 60 г настърган хрян. Вкусът на това сирене е остър и то е особено подходящо за намазване на резенчета от корени, пащърнак и тиква.

9. Просто сирене от целина
Смесват се и се разбъркват 60 г смлени фъстъци със 120 г настъргани корени от целина или магданоз. Сиренето е сладко и освежаващо.

 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Масло и сирене от ядки
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         54.205.116.187           Четвъртък          28.03.2024, 12:01