Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Днес сервираме тарантули и прилепи. Добър апетит!

Днес сервираме тарантули и прилепи. Добър апетит!

Днес сервираме тарантули и прилепи. Добър апетит!

Може би сте от тези хора, които си падат по екзотичните ястия. Самата дума "екзотично" вероятно ви навява мисли да нещо примамливо и неустоимо, от което наистина няма земна сила, която да ви откъсне.

Дали ще разсъждавате по същия начин и след като прочетете тази статия за най-екзотичните и странни ястия в Азия? !

Добре дошли във Виетнам! Да похапнем прилепи!

Който е ходил във Виетнам знае, че местните улици са истинско пиршество на кулинарни вакханалии. Едно от най-популярните блюда в ресторантите е блюдото от прилепи! Летящите мишки са затворници в клетки, от които клиентът може да ги освободи, но за кратко. Тоест за времето от изваждането на клетката до стогвянето им.

Преди да попадне в печката, прилепът става жертва на кървав ритуал. Прерязва се гърлото му, а кръвта се събира в чаша. Виетнамците вярват, че прилеповата кръв засилва мъжката сила. Месото на прилепа пък е сродно на говеждо с къри на вкус.

Сърце от кобра, пилешки сърца, мариновани в свинска кръв и супа от броненосец са другите екзотични ястия във Виетнам. Още ли продължавате да си мечтаете за екзотична кухня? !

Дестинация:Камбоджа. Меню за деня: пържени тарантули

Днес сервираме тарантули и прилепи. Добър апетит!

В менютата на всички ресторанти в градчето Скуон, недалеч от столица Пном Пен, фигурира следното ястие: пържени тарантули. За местните хора паякът с размер колкото човешка длан е предпочитана и уважавана храна.

За камбоджанците тарантулите са деликатес, какъвто е черният хайвер на Запад. Преди да бъде сготвен на дървен огън, на паяка се отстраняват отровните зъби. Пържи се с голямо количество сол и чесън. Готви се докато хитиновата обвивка, черна в нормално състояние, придобие червено-кафяв оттенък. Тогава паякът става хрупкав.

Порция желирано кучешко, моля!

Вече се пренесохме в Индонезия. Не е препоръчително да пътувате за тази дестинация заедно с лаещия си домашен любимец. По простата причина, че кучетата са на почит на местните трапези.

Още повече пазете верния си приятел, ако е черен. Индонезийците обожават сготвени черни кучета. Те са убедени, че месото им по нищо не отстъпва на прясното телешко.

Хонгконг: Днес сервираме мозък от маймуна

Днес сервираме тарантули и прилепи. Добър апетит!

Този абзац не е препоръчителен за хора със слаби нерви! Ресторанти в Хонгконг сервирали мозък от маймуна, който се подава направо от главата на убитото животно.

За щастие това се е случвало в миналото. В наши дни под натиска организациите за защита на животните, готвачите в Хонгконг са измислили похвати, при които не се налага да одират и убиват маймуните.

Да не си плъх в Парагвай!

Да, наистина! Плъх да не си се родил в Парагвай. Най-нещастна се оказва съдбата на малките плъхчета, които нямат шанс да доживеят до дълбоки старини. Новородените плъхчета се считат за разкошен деликатес в тази страна. Местните ги приготвят по всякакъв начин - пържени, задушени, пълнени. Месото на плъховете е твърде богато на белтъчини.

Ядеш в Япония и гушваш букета

Колкото и шокиращо да ви звучи, японците са луди по отровната риба фугу. Според статистиката всяка година от неправилно приготвена фугу умират около 100 души.

Готвачите, които приготвят тази риба, минават на специални изпити. И въпреки това пак няма гаранция, че клиентът все пак няма да умре. Ако това се случи, готвачът е длъжен да си направи сепуко. Все пак живее в страната на честта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest