Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Масло и сирене от ядки
Масло и сирене от ядки
Дадените указания в следното упътване са за приготвянето на масло и сирене от ядки. Тези специалитети могат да се използват за мазане върху плодови, зеленчукови или върху СЯБ — хлебови резенки или питки.

1. Хряново масло
60 г смлени фъстъци и 60 г настърган хрян се смесват и раз-биват. Маслото се оставя да престои 5 минути или по-дълго, след което се разбива с 60 г рабарберов сос или 30 г кисели ябълки.

2. Плодово масло
Смесват се и се разбъркват 60 г лимонов сок, кисели ябълки (настъргани или като сок) или други стипчиви плодове, например дюли, с 60 г смлени пинии или фъстъци. Могат да се нарежат и прибавят 30 г стафиди, смокини или фурми.

3. Масло от корени на целина
Подправката се приготвя както хряновото масло с настъргани корени от целина или магданоз.

4. Масло от лимон и ядки
Смесват се и се разбъркват заедно 60 г лимонов сок, 70 г смлени фъстъци или пинии, 1 чаена лъжичка смлени синапови семена и 1 чаена лъжичка смлени кимионови семена. Оставя се да престои половин час и се разбива с 60 г маслинено масло.

5. Масло от лук
За маслото се настъргват 50 г лук, прибавят се 60 г рабарберов сок, сок от зелени домати или кисели ябълки и 60 г смлени фъстъци. Киселите течности могат да се изоставят. Ако са много остри, е добре да се смекчат с 30 г масло.

6. Масло от зелена сладка царевица
Приготвя се 120 г сладка царевица. Използва се гърба на ножа, за да се изкарат житните зародиши, след което зърната се настъргват. Към това масло се прибавят 60 г много ситно смлени пинии и всичко се разбива добре.

7. Просто лимонено сирене
Смесват се и се разбъркват 60 г лимонов сок, 120 г смлени фъстъци и 60 г пинии. Това сирене е много сладко. 180 г фъстъци, без пиниите, дават малко, но твърдо тъмно сирене, докато с пинии сиренето става меко. Двете сирена могат да се смесят, при което дават добър продукт.

8. Просто сирене от хрян
60 г фъстъци се смесват и разбъркват с 60 г настърган хрян. Вкусът на това сирене е остър и то е особено подходящо за намазване на резенчета от корени, пащърнак и тиква.

9. Просто сирене от целина
Смесват се и се разбъркват 60 г смлени фъстъци със 120 г настъргани корени от целина или магданоз. Сиренето е сладко и освежаващо.

 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Масло и сирене от ядки
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.128.199.88           Петък          26.04.2024, 08:53